Peediga immutatud tulipunane kala koos värviliste porgandite ja granaatõunaseemnetega on nii pidulik ja kaunis roog, et kui seda seda värvide mängu imetlema jääd, võib söömine sootuks ununeda.
Aeg
120 min
Kogus
6
Hind
Valmistamine
Küpsetamine
Valmistamine
Riivi peet. Mikserda kokku peet, till, mädarõigas, sidrunimahl, oliivõli, sool ja pipar. Kalla segu forellifileele ja lase 1–3 tundi maitsestuda. Mida kauem hoiad, seda tumedama kala saad. Seejärel pühi kala majapidamispaberiga marinaadist puhtaks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või suuremasse ahjuvormi.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 15 minutit fooliumiga kaetult ja seejärel 8 minutit ilma fooliumita. Serveerimisel kaunista forell granaatõunaseemnete ja hakitud tilliga.
Lõika porgandid tükkideks, maitsesta soola, pipra, oliivõli, mee ja tüümianiga. Aseta ahjupannile ja küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 35 minutit, kuni porgandid on kuldsed ja küpsed.