Pidupäevadel võib lauale sättida pisut pidulikumas vormistuses heeringat, mida sobib pakkuda musta leiva või kartulitega. Rammus heeringas sibula ja kalamarjaga on mõnus tahe suutäis kõigile kalasõpradele, samas on selle piduroa valmistamine lihtne ja kiire ettevõtmine.
Koostisosad
- 300 g heeringafileed tükeldatuna
- 2 keedetud muna tükeldatuna
- 1 punane sibul hakituna
- 2–3 sl kalamarja
- 100 g hapukoort
- hakitud värsket murulauku
- näpuotsaga suhkrut, soovi korral
Valmistamine
Tükelda munad ja tõsta veidi keedetud munakollast ja kalamarja kaunistamiseks kõrvale. Sega omavahel heeringafilee, muna, sibul, kalamari ja hapukoor. Lisa ka hakitud värsket murulauku või tilli. Maitsesta värskelt jahvatatud musta pipraga ja võid ka näpuotsatäie suhkrut soolase maitse tasakaalustamiseks lisada. Võid kastet maitsestada ka mädarõika või sinepiga. Serveerides paku juurde musta leiba või keedetud kartulit.
Tuuli Mathisen