Igale peolauale sobib hästi selline suur ja maitsev tarretatud lõhetort, ent valmis tuleks see teha juba eelmisel õhtul. Elamus garanteeritud!
Aeg
40 min
Kogus
8
Hind
Valmistamine
Tarretamine
Valmistamine
Purusta näkileivad ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Tükelda kuum- ja külmsuitsulõhe, haki punane sibul, murulauk ja till. Sega tükeldatud-hakitud koostisosad hapukoore hulka. Maitsesta valge pipra ja sidrunist pressitud mahlaga.
Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Pigista seejärel kuivaks ja lahusta 0,5 dl keemiseni kuumutatud vees, ise pidevalt segades (ära enam kuumuta). Vahusta koor ja sega ettevaatlikult täidise hulka. Nirista segades juurde ka želatiin. Laota täidis põhjale ning pane tort 6–12 tunniks külma. Tardunud tort võta vormist ning kaunista lõhemarja ja tillioksakestega.