2

Praetud lõhe külma ürdikastmega

Kiire ja tervislik kalaroog argiõhtuks või nädalavahetuseks. Serveeri seda keedukartulite või riisi ja ürdikastmega. Hästi sobib juurde ka värske salat.

Koostisosad

  • 500 g lõhe- või forellifileed

Ürdikaste:

  • 3 dl hapukoort
  • 1 dl majoneesi
  • 0,5 dl hakitud murulauku
  • 1 dl hakitud tilli
  • 1 tl soola
  • 2 tl mahedat sinepit (nt Dijoni)
  • pipart
  • 1 sl veiniäädikat

Serveerimiseks:

  • 1 kg kartulit või 300 g riisi

Valmistamine

Pane kartul või riis keema. Sega kokku kaste ja tõsta külma maitsestuma. Lõika lõhe viiludeks ning prae neid pannil mõlemalt poolt 2–3 minutit. Maitsesta soola-pipraga. Serveeri kuumalt koos keedetud kartulite või riisi ja kastmega.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!