7

Praetud meritint

Väikeses jahupanneeringus maitseb praetud värske tint lihtsalt teavalikult hea! Kui praetud kalu korraga ära süüa ei jaksa, valmista peale marinaad ja järgmisel päeval on täiesti uus maitseelamus ootamas.

Koostisosad

  • 1 kg meritinti
  • 1 sl meresoola
  • 1 tl valget pipart
  • 2 dl täisteranisu-, rukki- või toortatrajahu
  • võid ja/või õli praadimiseks
  • sidrunit serveerimiseks

Marinaad:

  • 1 l vett
  • 1 suur sibul
  • 1 porgand
  • 2 tl soola
  • 1 tl suhkrut
  • 2–3 musta pipra tera
  • 2–3 tera vürtsi
  • 1 leht loorberit
  • 2 sl 30% äädikat

Valmistamine

Puhasta ja pese kalad. Kuivata köögipaberiga.

Sega jahu soolaga, veereta kalad jahus ja prae pannil võis või õlis mõlemalt poolt krõbedaks. Pigista kohe kalale sidrunist mahla peale ja naudi! Järelejäänud kaladele keeda soovi korral peale marinaad.

Marinaadi valmistamiseks kuumuta vesi keemiseni, lisa viilutatud porgand ja mõne minuti pärast õhukesed sibularattad. Lisa ka sool, suhkur, pipar, vürts ja loorber. Keeda umbes 5 minutit või kuni porgandirattad on enam-vähem pehmed. Sega hulka äädikas. Lao kalad sibula ja porgandiratastega kihiti kaanega anumasse ning kalla peale kuum marinaad. Lase jahtuda, kata kaanega ja hoia järgmise päevani külmas. Sealt võttes on kala mõnusas kerges tarrendis.