5

Praetud meritint

Väikeses jahupanneeringus maitseb praetud värske tint lihtsalt  teavalikult hea! Kui praetud kalu korraga ära süüa ei jaksa, valmista peale marinaad ja järgmisel päeval täiesti uus maitseelamus ootamas.

Koostisosad

  • 1 kg meritinti
  • 1 sl meresoola
  • 1 tl valget pipart
  • 2 dl täisteranisu-, rukki või toortatrajahu
  • Võid või õli või segu mõlemist praaadimiseks
  • Sidrunit serveerimiseks

Marinaad:

  • 1 l vett
  • 1 suur sibul
  • 1 porgand
  • 2 tl soola
  • 1 tl suhkrut
  • 2–3 musta pipra tera
  • 2–3 tera vürtsi
  • 1 leht loorberit
  • 2 sl 30% äädikat

Valmistamine

Puhasta kalad ja pese kalad peale puhastamist veel üle. Kuivata köögipaberiga.

Sega jahu soolaga, veereta kalad jahus ja prae pannil võis või õlis mõlemilt poolt krõbedaks. Pigista kohe kalale sidrunist mahla peale ja naudi! Järgijäänud kaladele keeda soovi korral  peale marinaad.

Marinaadi valmistamiseks kuumuta vesi keemiseni, lisa viilutatud porgand ja mõne minuti pärast õhukesed sibularattad. Lisa ka sool, suhkur, pipar, vürts ja loorber. Keeda umbes 5 minutit või kuni porgandirattad on enam-vähem pehmed. Sega hulka äädikas. Lao kalad sibula ja porgandiratastega kihiti kaanega anumasse ning kalla peale kuum marinaad. Lase jahtuda, kata kaanega ja hoia järgmise päevani külmas. Sealt võttes on kala mõnusas kerges tarrendis