Pole midagi paremat kui värskelt praetud räimede lõhn. Ka meie kooli köök täitus selle meeldiva aroomiga.
Aeg
45 min
Kogus
10
Hind
Valmistamine
Praadimine
Valmistamine
Puhasta ja fileeri räimed. Klopi lahti munad ja lisa piim. Puista pool jahust taldrikule. Pane kokku kaks räimefileed, kasta esmalt jahusse ning seejärel piima ja muna segusse. Pane fileetükid kuumale õliga kaetud pannile ja prae mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Lisandid võib igaüks oma maitse järgi valida. Meie valisime keedetud riisi, riivitud porgandi, värske kurgi, kirsstomatid ja spinati.
Selle kalaroa lugu
Meie kooli tuli kohalik kalakaupmees ja pakkus värskeid räimi. Kui ta kuulis, et meil on plaanis osaleda projektis “Kala kõlab hästi”, pakkus ta, et me valiksime kindlasti räime. See kala on olnud rannarahva igapäevane toit. Kalakaupmees kinkis meile suure ämbritäie räimi.