16

Sõbrapäeva ceviche

koos mango ja avokaado salatiga

Romantiline ja muljetavaldav kalaroog, millega üllatada enda kallimat sõbrapäeval või lihtsalt teisipäeval. Nii nime kui välimuse poolest on tegu uhke roaga, aga selle valmistamine ei saaks olla lihtsam!

Koostisosad

Ceviche:

  • 300 g koha või muu valge kala fileed
  • 3 laimi mahl
  • 2 mandariini mahl
  • 2 spl oliiviõli
  • 1/2 väikest punast sibulat
  • 1/2 punast tšillikauna
  • 1/2 tl suhkrut
  • värsket koriandrit
  • soola
  • pipart

Salat:

  • 1 väike mango
  • 1 avokaado
  • 1/2 laimi mahl
  • suhkrut
  • soola

Valmistamine

Selle roa jaoks kasuta kindlasti värsket ja puhast kala. Lõika filee 1 cm suurusteks kuubikuteks. Lisa kalale peeneks hakitud punane sibul, puhastatud ja tükeldatud tšillikaun. Vala kala peale laimimahl, mandariinimahl ja oliiviõli ning lase kalal vähemalt 20 minutit marinaadis seista. Maitsesta soola ja pipraga. Enne serveerimist lisa hakitud koriander.

Lõika mango ja avokaado 1 cm suurusteks kuubikuteks. Lisa avokaadole sool ja laimimahl. Kui mango pole väga magus, siis lisa natukene suhkrut.

Pane ceviche taldriku keskele ja säti selle ümber avokaado ning mango salat. Head isu!