Soolasiig on hõrk suutäis, mis kaunistab iga pidulauda. Siig on üks õrnema ja delikaatsema maitsega kalasid. Kui sul õnnestub värsket siiga saada, siis on kõige õigem lähtuda sellest, et siia puhul kehtib “vähem on rohkem” ning siig lihtsalt soola, suhkru, musta pipra ja tibakese džinniga soolduma panna. Hiljem lõikad siiast õhukesed viilud, sätid leivale, lisad maitseks juurde krõmpsuvat sibulat ja värsket tilli ning midagi maitsvamat on keeruline ette kujutada.
Aeg
10 min
Kogus
4
Hind
Valmistamine
Soolamine
Valmistamine
Puhasta siiafileed. Sega sool, suhkur ja must pipar ning laota ühtlaselt siiafileele. Piserda siiale ka veidi džinni ja puista värsket tilli (soovi korral). Keera toidukilesse ja jäta maitsestuma vähemalt üle öö. Eemalda siis maitsesegu ning lõika terava noaga õhukesed viilud. Serveerides paku juurde musta leiba või pehmet saia ja võid ning sibulat.