0

Sparglipirukas juustu ja külmsuitsulõhega

Mahlane maitsev pirukas, kus juustuses täidises saavad saledad sparglid parajalt rammusa raamistuse. Pirukas maitseb suurepäraselt ka niisama, kuid hästi maitsev jääb ta ka külmsuitsulõhega koos serveerides.

Koostisosad

  • 250 g võiga pärmi-lehttainast
  • peotäis hakitud värskeid ürte (petersell, tüümiani vm)
  • 200 g sparglit
  • 300 ml kohvikoort
  • 200 g riivitud juustu
  • 2 muna
  • 200 g külmsuitsulõhet
  • soola ja pipart
  • hernevõrseid serveerimiseks

Valmistamine

Rulli tainas õhukeseks ning tõsta ahjuvormi nii, et tainas kataks nii põhja kui küljed. Puista tainale hakitud ürte ning laota nende peale tükeldatud juust. Klopi munad lahti, sega koorega, maitsesta soola ja pipraga ning kalla tainale. Kõige peale aseta spargel. Piserda sparglitele oliiviõli. Küpseta 200 kraadi juures ca 20–30 minutit, kuni tainas on kuldseks küpsenud ning pirukale täidis kalgendunud. Serveerides lisa pirukalt külmsuitsulõhe viile ja hernevõrseid.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!