0

Tivoli heeringas

Magusvürtsine heeringas värviliste köögiviljadega

Lisaks silmailule on tegemist väga maitsva marinaadi ja maitsekooslusega, mis tekitab kõhus rahuloleva ja õnneliku tivolitunde. Võimalusel kasuta soolvees lahtiselt müüdavat tervet heeringat või kui soovid kergema vaevaga hakkama saada, siis heeringafileed.

Koostisosad

  • 500 g heeringafileed tükeldatuna
  • 1 punane paprika tükeldatuna (võimalusel eelista pika kaunaga kahekaupa pakendatult müüdavaid paprikaid)
  • 1 tšillipipar õhukeste viiludena
  • 1 porgand õhukeste viiludena
  • 10 cm jupp porrulaugu helerohelist osa õhukeste viiludena

Marinaad:

  • 3 sl vett
  • 2 sl rafineerimata roosuhkrut
  • 3 sl valge veini äädikat
  • 2 sl tomatipastat
  • paar loorberilehte
  • 10 tera nelki, vürtsi, musta pipart ja kadakamarju (võid kasutada neid kõiki korraga või osa sellest valikust)
  • 3 sl õli
  • 1 sl 30% äädikat

Valmistamine

Tõsta marinaadi ained, kastrulisse v.a 30% äädikas, lisa ka porgand ja lase keema tõusta. Keeda paar minutit, lisa äädikas ja jahuta siis toatemperatuurini. Lisa ülejäänud ained marinaadi sisse, sega kõik läbi ja jäta vähemalt paariks tunniks külma maitsestuma. Parim on maitse siis, kui heeringas on saanud paar päeva külmas maitsestuda.