See on mõnus suitsukalasalat tillipestoga, milles annavad maitselisa suvine noor kartul ja soolakurk. Igati suvine taldrikutäis, kuhu võib kombineerida just neid koostisosi, mis parasjagu külmkapist vastu vaatamas või mis vajavad peenramaal harvendamist. Suitsukala jääb ikka vahel tuttava kalamehe käest toodud kaladest järele ja soolakurgi purk peaks suvel ka kõigil köögikapil troonima.
Aeg
15 min
Kogus
4
Hind
Valmistamine
Segamine
Valmistamine
Valmista esmalt pesto. Selleks tõsta kõik koostisained purustajasse ja töötle mass ühtlaseks. Ära pestot liiga peeneks töötle. Väiksed tükid on igati asjakohased.
Salati jaoks rebi salatiroheline suupärasteks tükkideks. Piserda oliiviõliga ja lisa veidi sidrunimahla ja soola. Tõsta taldrikule. Tükelda kartulid parajateks tükkideks ja sega tillipestoga. Tõsta taldrikule laotatud salatirohelisele. Lisa taldrikule ka tükeldatud kirsstomatid, kurk, muna ning kala. Nirista salatile peale veel tillipestot ja viimistle soola, pipra ja värske tilliga. Serveeri kohe.