8

Suitsukalasalat

tillipesto, soolakurgi ja noorte kartulitega

See on mõnus suitsukalasalat tillipestoga, milles annavad maitselisa suvine noor kartul ja soolakurk. Igati suvine taldrikutäis, kuhu võib kombineerida just neid koostisosi, mis parasjagu külmkapist vastu vaatamas või mis vajavad peenramaal harvendamist. Suitsukala jääb ikka vahel tuttava kalamehe käest toodud kaladest järele ja soolakurgi purk peaks suvel ka kõigil köögikapil troonima.

Koostisosad

  • 500 g noori kartuleid keedetuna
  • 200 g suitsukala puhastatuna
  • 200 g soolakurki tükeldatuna
  • 200 g kirsstomateid tükeldatuna
  • 4 muna keedetuna ja tükeldatuna
  • salatirohelist
  • oliiviõli
  • soola ja pipart

Tillipesto:

  • suurem peotäis tilli
  • 2 küüslauguküünt
  • 50 g parmesani juustu tükeldatuna
  • 1,5 dl oliiviõli
  • 50 g piiniaseemneid, pähkleid või päevalilleseemneid
  • sidrunimahla
  • soola ja pipart

Valmistamine

Valmista esmalt pesto. Selleks tõsta kõik koostisained purustajasse ja töötle mass ühtlaseks. Ära pestot liiga peeneks töötle. Väiksed tükid on igati asjakohased.

Salati jaoks rebi salatiroheline suupärasteks tükkideks. Piserda oliiviõliga ja lisa veidi sidrunimahla ja soola. Tõsta taldrikule. Tükelda kartulid parajateks tükkideks ja sega tillipestoga. Tõsta taldrikule laotatud salatirohelisele. Lisa taldrikule ka tükeldatud kirsstomatid, kurk, muna ning kala. Nirista salatile peale veel tillipestot ja viimistle soola, pipra ja värske tilliga. Serveeri kohe.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!