10

Tatrasalat tuunikalaga

See retsept on meie peres populaarne olnud juba aastaid. Majoneesikastme asemel olen ise teinud salatit ka oliiviõlist, palsamiäädikast, meest ja sinepist segatud kastmes. On tervislikum ja meeldib mulle samuti.

Koostisosad

  • 200 g keetmata tatart
  • 1 tuunikalakonserv vees
  • 200 g punaseid kirsstomateid
  • 2 väikest kurki
  • paar suurt peotäit rukolasalatit
  • 3 keedumuna

Kaste:

  • 1,5 dl majoneesi
  • 1,5 dl hapukoort
  • soola ja musta pipart
  • sidrunipipart

Valmistamine

Loputa tatar sõelal külma veega ja keeda peaaegu pehmeks ehk al dente. Nõruta ja loputa külma veega, et üle ei küpseks. Maitsesta kohe soola ja sidrunipipraga, siis ei jää tatar salatis mage. Poolita pestud kirsstomatid. Kurgid tükelda pikuti, soovi korral koori ja viiluta. Sega kõik koostisosad kokku, maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kohe või tõsta serveerimiseni külma. Kui on vaja kauem külmas hoida, sega kõik kokku ilma rukolata ja lisa see salatisse vahetult enne serveerimist. Kaunista munasektoritega või haki muna salati sisse. Kõige lõpuks säti peale mõned rukolalehed ja kirsstomatid.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!