Rohkem karastunud kalaarmastajad teavad kui nauditav kogemus on süüa pearoaks terve kala. Seda retsepti nautides ei jää jutustamiseks aegagi, sest unustad end pühendunult mugima. Parim osa on see, et saad seda valmistada pea ükskõik millisest kalast, mida kalalett pakub!
Aeg
30 min
Kogus
4
Hind
Valmistamine
Küpsetamine
Valmistamine
Salsa verde jaoks puhasta ja purusta kaks küüslauguküünt. Eemalda tšllikaunast seemned ja haki see peeneks. Haki ürdid ja lisa oliiviõli. Maitsesta sidrunimahla ja -koore, soola ning pipraga. Sega kõik ühtlaseks.
Lisandi valmistamiseks eemalda oakaunte otsad ja lõika kaunad pooleks. Aja potis vesi keema ja kuumuta ube nii, et need liiga pehmeks ei muutuks. Nõruta vesi ja auruta pliidil ubadest kogu vedelik välja. Purusta küüslauk ja sega ubadega. Nirista peale oliivõli. Kuumuta veel minut. Viimaks lisa sidrunimahl.
Puhasta kalad ja lõika ühele küljele sälgud sisse. Hõõru kala seest ja väljast soolaga ning peterselliga ja topi kõhtu paar sidruniviilu. Määri pealt oliivõliga ja tõsta ülemisele küljele natuke salsa verdet. Küpsetada ahjuplaadil 215 kraadi juures, kuni kala on pealt krõbe, umbes 15 minutit.
Serveeri kuumalt koos salsa verde ja roheliste ubadega. Head isu!