5

Tomatine kalapada

Täiuslik jahedama ilma roog.

Koostisosad

  • 200 g valget mugulsibulat
  • 20 g küüslauku
  • 800 g värvilisi kirsstomateid
  • 600 g nahata kohafileed (6–8 tk)
  • 2 spl õli
  • 2 spl võid
  • 0,5 tl tšillihelbeid
  • soola
  • värsket peterselli

Valmistamine

Haki sibul ja küüslauk ribadeks. Pane patta õli ja või, lisa sibul, küülauk ja tšillihelbed. Kuumuta, kuni sibul ja küüslauk on klaasjad. Lõika tomatid pooleks ja lisa patta. Maitsesta soolaga ja lase podiseda, kuni tomatitest on suurem osa mahla välja tulnud.

Keera kohafileed rulli ja aseta patta, kastme sisse. Pane pajale kaas peale ja hauta, kuni kala on valmis. Puista peale hakitud peterselli.

Kalapada võib serveerida röstitud saia või riisiga.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!