Räim on meie rahvuskala ja seda sobib ikka nii pidu- kui argipäeval lauale sättida. Toormarineeritud räimede puhul tuleb räimed esmalt esimeses marinaadis hoida ja hiljem siis maitsemarinaadi panna. Äädikases soolvees muutub räime klaasjas liha valkjamaks ning tugevamaks. Peale esimest marinaadi on lihtsam ka selgroogu eemaldada, kuna see eraldub nüüd lihtsamini liha küljest. Väiksematel räimedel võib selgroog ka sisse jääda, suurematel kaladel võiks selle söömismugavuse nimel eemaldada. Soovi korral võid räimedele lisada veel kappareid. Need sobivad räimedega alati hästi.
Aeg
15 min
Kogus
4
Hind
Valmistamine
Marineerimine
Valmistamine
Kui kasutad rookimata räime, siis eemalda pea ja sisikond ning pese räimed külma vee all üle. Sega kokku esimene marinaad, kuni sool ja suhkur on lahustunud. Tõsta räimed marinaadi sisse ja jäta üle öö marineerima. Võta siis kalad, kurna sõelal ja eemalda selgroog.
Sega valmis teine marinaad. Selleks sega omavahel õli, äädikas, sool, suhkur, must- ja roseepipar. Tõsta räimed koos sibularataste, hakitud tilli ja loorberilehega purki või kaussi. Kalla pärast marinaad, liiguta natuke kausisisu nii, et marinaad igale poole ligi pääseks. Jäta mõneks tunniks maitsestuma ja serveeri siis mustal leival või kartuliga.