Aeg
60 min
Kogus
3
Hind
Valmistamine
Segamine
Valmistamine
Lõika röstsaiaviilude ääred ära. Nõruta tuunikala soolveest, haki till peeneks, purusta kahvli abil munad ja sega täidise koostisosad omavahel kokku. Aseta neli röstsaia ritta ning määri täidisega heldelt kokku. Lao peale teine kiht saia ja korda täidise määrimist. Lao peale ka kolmas kiht saia. Sega omavahel katteks mõeldud majonees ja hapukoor ning määri saiakihile. Viiluta kurk ratasteks ning kaunista tort alustades otstest. Tordi keskele raputa purustatud muna ja tilli.
Selle kalaroa lugu
Tuunikalaga võileivatordi retsept on mugandatud Nami-Nami retseptikogust leitava samanimelise retsepti järgi: https://nami-nami.ee/retsept/2117/maitsev_ja_mahlane_tuunikalatort
Retsept sai valitud, sest see oli jõukohane 1.–2. klassi õpilastele. Samuti oli oluline, et tooraine oleks kättesaadav kohalikust poest. Võileivatort on lihtne, kuid pidulik, ning sobib pakkumiseks, kui oodatakse külalisi või soovitakse kodus pidulikumat õhkkonda luua. Näiteks võiks seda võileivatorti julgelt pakkuda pereringis Eesti Vabariigi aastapäeva tähistades.