12

Võileivatort tuunikalaga

Koostisosad

12 viilu röstsaia

Täidis:

2 karpi tuunikalakonservi soolvees

2 keedetud muna

peotäis värsket tilli

200 g majoneesi

150 g hapukoort

soola

pipart

Kate:

1 spl majoneesi

2 spl hapukoort

1 keedetud muna

0,5 värsket pikka kurki

värsket tilli

Valmistamine

Lõika röstsaiaviilude ääred ära. Nõruta tuunikala soolveest, haki till peeneks, purusta kahvli abil munad ja sega täidise koostisosad omavahel kokku. Aseta neli röstsaia ritta ning määri täidisega heldelt kokku. Lao peale teine kiht saia ja korda täidise määrimist. Lao peale ka kolmas kiht saia. Sega omavahel katteks mõeldud majonees ja hapukoor ning määri saiakihile. Viiluta kurk ratasteks ning kaunista tort alustades otstest. Tordi keskele raputa purustatud muna ja tilli.

Selle kalaroa lugu

Tuunikalaga võileivatordi retsept on mugandatud Nami-Nami retseptikogust leitava samanimelise retsepti järgi: https://nami-nami.ee/retsept/2117/maitsev_ja_mahlane_tuunikalatort

Retsept sai valitud, sest see oli jõukohane 1.–2. klassi õpilastele. Samuti oli oluline, et tooraine oleks kättesaadav kohalikust poest. Võileivatort on lihtne, kuid pidulik, ning sobib pakkumiseks, kui oodatakse külalisi või soovitakse kodus pidulikumat õhkkonda luua. Näiteks võiks seda võileivatorti julgelt pakkuda pereringis Eesti Vabariigi aastapäeva tähistades.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!