37

Vürtsikilupirukas

kodujuustu ja porruga

Sulle meeldib kilu? Pirukad ka? See retsept peaks sind rõõmustama! Ajatu klassika! See suud vesistama panev vürtsikilupirukas on kindel hitt nii uute kui vanade kalaarmastajate seas.

Koostisosad

Pirukatainas:
125 g külma võid kuubikutena
120 g nisujahu
100 g rukkijahu
60 ml külma vett

Täidis:
380 g kodujuustu
150 g porrut
2 spl võid
12 vürtsikilu
1 muna

Kate:
3 muna
1 dl piima
1 dl 35% koort
rohelist sibulat
soola
pipart

Valmistamine

Sega taina kuivained kokku ja mudi koos võikuubikutega ühtlaseks pudiks. Nirista peale külma vett, et kuiva pudi niisutada ning tainas kokku suruda. Pane tainas tunniks külmkappi. Suru tainas võiga määritud vormi ja eelküpseta 175 kraadi juures 17 minutit.

Täidise valmistamiseks tükelda porru ja prae võiga pehmeks. Keeda muna 6 minutit, jahuta ja lõika viiludeks. Aseta porru ja kodujuustu segu eelküpsetatud tainapõhjale, pane peale munaviilud ja vürtsikiluribad.

Katteks haki roheline sibul. Vispelda kausis kõik katte koostisosad ühtlaselt kokku ja vala kate pirukale. Küpseta 175 kraadi juures 25–30 minutit. Head isu!