Kõik retseptid

Murulaugu ja sibulaga marineeritud heeringas

Murulaugu ja sibulaga marineeritud heeringas

Mahedas marinaadis heeringafilee on mõnus tahe suutäis nii leivale sättimiseks kui ka kartuli kõrvale. Siin marinaadis on kasutatud kange äädika asemel mahedamat veiniäädikat. Marinaadi valmistades säti maitsed enda järgi paika ja suhkru hulka säti vastavalt sellele, kui magusa heeringa sober sa oled.

  • Aeg

    15 min

  • Hind

16/04/2021
Loe edasi
Klaasimeistri heeringas

Klaasimeistri heeringas

Kui oled sellest klubist, kellele maitsevad Soome ja Rootsi stiilis pisut magusama maitsenüansiga heeringaroad, siis marineeritud heeringas, mida kutsutakse klaasimeistri heeringaks, on just sinu maitse järgi. Meil mitte ainult ei armastata selliselt maitsestatud heeringaid, vaid üks pereliige ainult selliselt heeringat ongi nõus sööma, seega piilun sageli heeringaretsepte just põhjanaabrite retseptivaramust.

  • Aeg

    15 min

  • Hind

16/04/2021
Loe edasi
Koorene heeringasalat peediga

Koorene heeringasalat peediga

Lihtsa valmistuskäiguga maitsev peedi-heeringasalat sobib nii argiõhtuks kui ka pidulauale sättimiseks. Tänu peedile ja heeringale on salat ka igati tervisesõbralik valik, lisaks sobivad soolakas heeringa, magusa alatooniga peedi ja kartuli maitsed väga hästi ühte salatisse kokku sobitamiseks.

  • Aeg

    15 min

  • Hind

16/04/2021
Loe edasi
Kartulipannkoogid kalamarja ja hapukoorega

Kartulipannkoogid kalamarja ja hapukoorega

Pidulikul puhul on üheks võimaluseks valmistada kartulist pisikesi suupistepannkooke ja neid siis hapukoore ja kalamarjaga serveerida. Teisisõnu saab klassikaliste tatrajahust ja pikalt kerkivate pliinide asemel valmistada oluliselt kiiremini valmivaid kartulipannkooke, mis ei maitse sugugi mitte halvemini kui klassikalised pliinid

  • Aeg

    30 min

  • Hind

16/04/2021
Loe edasi
Grillitud lõhefilee teravas marinaadis

Grillitud lõhefilee teravas marinaadis

Grillitud magusvürtsine lõhefilee on elamus kõigile neile kes kala ja Aasia maitseid armastavad. Siin saavad mõlemad ühes toidus kokku. Lõhefileed võid grillida kas keraamilisel grill-alusel, fooliumil või muul grillile sobival plaadil.

  • Aeg

    20 min

  • Hind

15/04/2021
Loe edasi
Kalapulgad maisi-juustupaneeringus

Kalapulgad maisi-juustupaneeringus

Kuldne krõbe juustune maisipaneering, mis peidab endas mahlast valget kala on maitsev ja nutikas lahendus ja võlub tihti ära ka need, kes muidu suuremat sorti kalasõbrad ei ole.  Kalana võid kasutada kas turska, koha, pangasiust või muud valge kala fileed ning väga hästi sobib ka sügavkülmutatud ja rahulikult üles sulatatud kalafilee.

  • Aeg

    25 min

  • Hind

15/04/2021
Loe edasi
Soolasiig sortsu džinniga

Soolasiig sortsu džinniga

Soolasiig on hõrk suutäis, mis kaunistab iga pidulauda. Siig on üks õrnema ja delikaatsema maitsega kalasid. Kui sul õnnestub värsket siiga saada, siis on kõige õigem lähtuda sellest, et siia puhul on rohkem vähem ning siig lihtsalt soola, suhkru, musta pipra ja tibakese džinniga soolduma panna. Hiljem lõikad siiast õhukesed viilud, sätid leivale, lisad maitseks juurde krõmpsuvat sibulat ja värsket tilli ning midagi maitsvamat on keeruline ette kujutada.

  • Aeg

    10 min

  • Hind

15/04/2021
Loe edasi
Sparglipirukas juustu ja külmsuitsulõhega

Sparglipirukas juustu ja külmsuitsulõhega

Mahlane maitsev pirukas, kus juustuses täidises saavad saledad sparglid parajalt rammusa raamistuse. Pirukas maitseb suurepäraselt ka niisama, kuid hästi maitsev jääb ta ka külmsuitsulõhega koos serveerides.

  • Aeg

    40 min

  • Hind

15/04/2021
Loe edasi
Tivoli heeringas

Tivoli heeringas

Lisaks silmailule on tegemist väga maitsva marinaadi ja maitsekooslusega, mis tekitab ka kõhus rahuloleva ja õnneliku tivoli tunde. Võimalusel kasuta soolvees lahtiselt müüdavat tervet heeringat või kui soovid kergema vaevaga hakkama saada, siis heeringafileed.

  • Aeg

    15 min

  • Hind

15/04/2021
Loe edasi
Suitsukalasalat

Suitsukalasalat

See on mõnus suitsukalasalat tillipestoga, milles annavad maitselisa suvine noore kartul ja soolakurk. Igati suvine taldrikutäis, kuhu võib kombineerida just neid koostisosi, mis parasjagu külmkapist vastu vaatamas või mis vajavad peenramaal harvendamist. Suitsukala jääb ikka vahel tuttava kalamehe käest toodud kaladest järele ja soolakurgi purk peaks suvel ka kõigil köögikapil troonima.

  • Aeg

    15 min

  • Hind

15/04/2021
Loe edasi
Pidulik heeringas hapukoore, sibula ja kalamarjaga

Pidulik heeringas hapukoore, sibula ja kalamarjaga

Pidupäevadel võib lauale sättida pisut pidulikumas vormistuses heeringat, mida sobib pakkuda nii musta leivaga või siis kartulitega. Rammus heeringas sibula ja kalamarjaga on mõnus tahe suutäis kõigile kalasõpradele, samas on selle piduroa valmistamine lihtne ja kiire ettevõtmine.

  • Aeg

    15 min

  • Hind

15/04/2021
Loe edasi
Haugikotletid

Haugikotletid

Kalahakklihast tehtud kotletid sobivad hästi neile, kel napib kannatus kalaluude nokkimisel. Hakklihaks töödeldud kalaliha võib muretult süüa, ilma et luude pärast muretsema peaks. Suvisel ajal sobib haugikotlettidele juurde sättida külma hapukoorekastet ja noori kartuleid ning midagi maitsvamat on keeruline ette kujutada. Kuivemale ja rasvavaesemale kalalihale võib lisada pisut peekonit, see aitab neid kotlette mahlasemaks ja ka maitseküllasemaks muuta. Sibula võib pannil koos peekoniga läbi praadida. Nii jääb tulemus mahlasem ja mahedam. Muidu on aga tegemist üsna klassikaliste kalakotlettidega, mille puhul on kõige olulisem tingimus see, et kalaliha peab olema värske.

  • Aeg

    45 min

  • Hind

15/04/2021
Loe edasi