Seda rammusat ja vürtsikat kalahautist ei valmistata võikalast – oma nime on see roog saanud hoopis sellest, et koos kodumaise kohaga läheb potti terve pakk võid.
Aeg
30 min
Kogus
4
Hind
Valmistamine
Hautamine
Valmistamine
Kui oled ostnud suurema kohafilee, siis kasuta võikala valmistamiseks filee sabapoolset otsa, mis on pisut tihkem. Pehmemast otsast võid teha äkist, ceviche’t või lihtsalt soolata.
Sulata pannil või. Lisa hakitud sibul ja kõik maitseained ning kuumuta, kuni sibul on pehme ja vürtside aroomid täidavad toa. Nüüd lisa purustatud tomatid, sega ja lase umbes 5 minutit madalal tulel podiseda. Seejärel lisa rõõsk koor ja tükeldatud kala ning lase veel mõni minut haududa. Keera tuli alt ära ja lase kalal kuumas kastmes veel pisut küpseda.
Soovi korral võid lisada värsket koriandrit.
Serveeri riisiga.
Vaata roa valmimist videost: https://omamaitse.delfi.ee/artikkel/94849469/video-kui-kalev-kruus-kohale-joudis-polnud-koha-kohal-mida-teha-kui-kala-kohe-kuidagi-ei-tule