0

Ahvenasupp

Klassikaline koorene kalasupp, millele peale tavapärase kartuli ja porgandi lisab tummisust ka tubli kogus keedetud muna.

Koostisosad

  • 5–6 suuremat ahvenat
  • 2 sibulat
  • 100 ml vahukoort
  • 6 muna
  • kartulit
  • porgandit
  • tilli
  • 2–3 loorberilehte
  • soola
  • pipart

Valmistamine

Kõigepealt valmista puljong. Selleks eemalda kolme ahvena sisikond ja lõpused ning pane kalad vette keema. Lisa ka kaks tervet kooritud sibulat ja loorberilehed. Keeda puljongit umbes 30 minutit. Riisu puljongi pinnalt kogu vaht, mis keemise ajal tekib.

Kuni puljong keeb, valmista ette teised komponendid. Puhasta ja fileeri ülejäänud kalad ning lõika fileed suupärasteks tükkideks. Selgrood viska puljongipotti. Tükelda kartulid ja porgandid. Keeda munad kõvaks, koori need ning purusta kahvliga peeneks.

Kui puljong valmis, kalla see läbi sõela teise potti. Pane potti ka kartul ja porgand ning maitsesta soola ja pipraga. Kui kartul ja porgand on pehmed, lisa ahvenafileetükid, vahukoor, muna ja värket tilli. Veel paar minutit ja võibki supi taldrikule tõsta.

Vaata roa valmimist videost: https://omamaitse.delfi.ee/artikkel/94789809/vaata-siin-totaalne-muutumine-spordi-ja-kalamehest-kokaks-kalev-kruus-teeb-maailma-parima-ahvenasupi