0

Lõkkeforell ja sashimi

Ühest kalast ühe hoobiga kaks delikatessi

Parim koht sashimi ja lõkkeforelli nautimiseks on õues elava tule juures, kohe pärast seda, kui oled forellipuraka kaldale tirinud. Edukas kalamees on need gurmeeroad auga välja teeninud! Muidugi võid neid roogi valmistada ka koduses köögis, kuid ainult siis, kui oled kindel, et kala on tõesti väga värske.

Koostisosad

  • 1 suurem forellifilee
  • soola
  • apelsinipipart
  • tšillipipart
  • parmesani juustu
  • maitserohelist (petersell, till, roheline sibul)

Valmistamine

Fileeri kala ning maitsesta filee soola, apelsinipipra ja soovi korral ka natukese tšillipipraga. Lase pisut seista ja tõmmata.

Lõika kalast õhukesed viilud – see ongi sashimi. Eriti mõnusaks muudab selle suutäie marineeritud sibul.

See osa fileest, mis sashimi nautimisest üle jääb, tõsta küpsetusrestiga kustuma hakkava lõkke kohale (sobib ka tavaline praeahi) ja kata pealt fooliumiga. Küpseta 10–12 minutit. Pea meeles, et kala saab tavaliselt valmis pisut varem kui sa arvad!

Kui kala hakkab valmima, siis võid soovi korral raputada fileele natuke riivitud parmesani. Lõpuks puista peale maitserohelist ja ongi valmis!

Vaata roa valmimist videost: https://omamaitse.delfi.ee/artikkel/94720489/vaata-kohe-kalasaak-ja-toit-mis-panevad-isegi-paljunainud-kalev-kruusi-silmi-hooruma