9

Küüslaugu-ürdikattega ahjulõhe

Marinaadis seisnud ja fooliumis küpsetatud lõhefilee jääb hea ja mahlane. Koos kuumade keedukartulite ja värske salatiga saad võrratu kõhutäie.

Koostisosad

  • 1 lõhefilee (800–900 g)

Marinaad:

  • 1 dl oliiviõli
  • 2 purustatud küüslauguküünt
  • 2 sl sidrunimahla
  • 1 sl hakitud peterselli
  • 1 tl kuivatatud basiilikut
  • 1 tl soola
  • 0,5 tl musta pipart

Serveerimiseks:

  • 1 kg kartuleid

Valmistamine

Sega kokku marinaadiks ettenähtud ained. Pane filee vormi või kaussi ja kalla marinaad peale. Lase 1 tund külmas seista, pöörates kalal aeg-ajalt külge. Tõsta filee fooliumile, vala marinaad peale ning mässi foolium kinni. Küpseta 190kraadises ahjus 35–45 minutit. Serveeri keedetud kartuliga.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!