6

Rikkalik muna-lõhetort

Väga rikkaliku maitsebuketiga võileivatort, mis tuleks valmis teha eelmisel päeval, et serveerimise hetkeks oleks kõik kihid hästi maitsestunud. Muna ja lõhetäidis on suurepärane kooslus ja pakub väärt elamuse.

Koostisosad

12-16 suurt viilu (mitmevilja)röstsaia

Lõhetäidis:

  • 150 g külmsuitsulõhet
  • 100 g toorjuustu
  • 100 g paksu Kreeka jogurtit
  • 1 dl hakitud tilli
  • 1 sidruni riivitud koor
  • soola
  • valget pipart

Munatäidis:

  • 4 keedetud suurt muna
  • 100 g toorjuustu
  • 100 g paksu Kreeka jogurtit
  • soola
  • valget pipart

Immutamiseks:

  • 2 dl leiget puljongit

Kaunistuseks:

  • 100 g külmsuitsulõhet
  • 6–7 vutimuna
  • tilli

Valmistamine

Lõhetäidiseks tükelda kala, sega toasooja toorjuustu, jogurti, hakitud tilli, riivitud sidrunikoore, sutsukese soola ja valge pipraga. Munatäidiseks haki munad, sega toorjuustu ja jogurtiga, maitsesta soola-pipraga.

Lõika saiaviiludelt koorik ära. Lao piklikule alusele kolm-neli saiaviilu, immuta ja kata poole lõhetäidisega. Pane uus kiht saia, immuta ja kata poole munatäidisega. Lao kiht saia, immuta ja kata ülejäänud lõhetäidisega. Viimane täidisekiht kata saiadega ja immuta. Määri tort pealt ja külgedelt munatäidisega, mässi toidukilesse ja tõsta terveks ööks külma. Kaunista vahetult enne serveerimist külmsuitsulõhe, poolitatud vutimunade ja tilliga.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!