Mahedas marinaadis heeringafilee on mõnus tahe suutäis nii leivale sättimiseks kui ka kartuli kõrvale. Siin marinaadis on kasutatud kange äädika asemel mahedamat veiniäädikat. Marinaadi valmistades säti maitsed enda järgi paika ja suhkrut lisa vastavalt sellele, kui magusa heeringa sõber sa oled.
Aeg
15 min
Kogus
4
Hind
Valmistamine
Marineerimine
Valmistamine
Tükelda heeringafilee suupärasteks tükkideks. Tõsta purki.
Sega kastrulis veiniäädikas, vesi, suhkur, must pipar, vürts ja loorberileht. Kuumuta keemiseni ja sega, kuni suhkur on lahustunud. Tõsta tulelt ja lisa siis potti sibularattad ja hakitud murulauk. Jahuta marinaad ja kalla purki tükeldatud heeringale. Jäta ööpäevaks marineerima. Serveeri musta leivaga või kartulite kõrvale.