4

Ahvena-kartulivorm

juustu ja kirsstomatitega

Väga maitsev ja lihtsalt valmistatav ahjuvorm, mida saab lisaks ahvenale teha ka muudest kaladest.

Koostisosad

  • 7–8 keskmise suurusega kartulit
  • 1 kg ahvenafileed
  • 500 g hapukoort
  • 300 g majoneesi
  • 200 g mahedat sinepikastet
  • 7–8 marineeritud kurki
  • 7–8 kirsstomatit
  • 200 g riivjuustu
  • 1 spl soola
  • 1 tl jahvatatud musta pipart

Valmistamine

Keeda kartulid poolpehmeks ja viiluta. Tükelda marineeritud kurgid väikesteks kuubikuteks. Sega kausis hapukoor, majonees, sinepikaste ja kurgikuubikud.

Määri ahjuvorm võiga ja laota vormi põhja kartuliviilud. Teise kihina laota vormi ahvenafileed, millele raputa veidi soola ja pipart. Kata fileed ühtlaselt valmissegatud kastmega. Seejärel taas kiht kartuleid, ahvenafileesid ja kastet.

Pane vorm 200 kraadini eelkuumutatud ahju 20 minutiks küpsema. Võta vorm ahjust ning laota ühtlaselt peale riivjuust ja poolitatud kirsstomatid. Pane vorm uuesti ahju ja lase veel 15–20 minutit küpseda.