0

Bataadi-porgandikotletid suitsulõhe-toorjuustukreemiga

Koostisosad

Kotletid:

2 keedetud bataati

2 keedetud porgandit

1 muna

3 spl riivsaia

2 spl jahu

õli ja võid

soola

pipart

tšillihelbeid

Kreem:

200 g suitsulõhefileed

300 g maitsestamata toorjuustu

1/2 sidruni mahl

värsket tilli

soola

Valmistamine

Tambi bataat ja porgandid nuia abil pudruks või kasuta köögikombaini. Sega kotletitaina koostisosad kausis ühtlaseks massiks. Vormi käte abil peopesasuurused kotletid. Kalla riivsai taldrikule ja veereta selles kotlette nii, et need oleks mõlemalt poolt ühtlaselt kaetud. Prae kotletid õli ja või segus mõlemalt poolt pruuniks.

Kreemi valmistamiseks haki till, murenda sõrmedega kala ja sega kreemi koostisosad omavahel kokku. Pane kreem tordipritsi ja kaunista kotletid kreemiga.

Selle kalaroa lugu

Maitsvat kalarooga valmistasid Hagudi Põhikooli 4. klassi õpilased, kes osalevad kokandusringis. Kalakreemile lisab põnevaid maitseid bataadi-porgandikotlet. Kalakreemi soolasus ja kotleti magusus täiendavad üksteist toredasti.