0

Kilupirukad

Pärmi-lehttainast

Krõbe tainas ning pehmed vürtsikad kilufileed maitsevad koos hästi ja sulavad suus.

.

Koostisosad

400 g pärmi-lehttainast

125 g küüslauguga toorjuustu

16 vürtsikilufileed

2 keedetud muna

Valmistamine

Rulli tainatükk suuremaks, seejärel laota pikuti keskele täidis. Lõika täidiseta tainaäärtesse mõlemale poolele 1 cm laiused ribad ja voldi need kokku. Määri pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta pöördõhurežiimil 180 kraadi juures 15–20 minutit.

Selle kalaroa lugu

Kilu on Eesti kõige levinum ja kättesaadavam kala. Kuna meie riik tähistab varsti 104. sünnipäeva, otsustasime valida retsepti, kus saaksime kasutada meie merest pärit kala.