See tänavatoit on meie pere lemmik, menüüs on olnud juba mitu aastat. Kui plaanime rooga valmistada, siis tavaliselt nädalavahetusel, kuna selleks on vaja värsket kala ja tuleb laupäeva hommikul teha turutuur. Isa aitab kala puhastamisel ja fileerimisel ning ema kala küpsetamisel. Kuna minu ema on kokk, siis oleme teinud rooga mitut moodi, aga tavaliselt kohast. Selle retsepti valisin Lia Virkuse ja Pille Endeni raamatust “Kalahitid”.
Aeg
90 min
Kogus
6
Hind
Valmistamine
Praadimine
Valmistamine
Kohafileest lõigata tükid ja maitsestada värske tilli ja soolaga. Koori kartulid ja lõika kangideks. Pane külma vette 30 min. Valmista kalale tainas: sega jahu, karripulber, piim. Klopi munavalge pehmeks vahuks ja sega taignasse. Valmista majoneesikaste: mõõda majonees kaussi, haki marineeritud kurgid väikesteks kuubikuteks, maitsesta värske tilli, soja ja sidrunipipraga. Sega korralikult läbi ja aseta külmkappi serveerimist ootama. Kuumuta ahi 220 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Kurna kartul ja kuivata hoolikalt majapidamispaberiga. Sega kokku sool, pipar ja küüslaugupulber. Pane kartulid ühe kihina plaadile ja piserda üle oliiviõliga. Küpseta vahepeal segades krõbepruuniks. Kuumuta õli sügavamal pannil. Veereta maitsestatud kalafileed kergelt jahus ja kasta taignasse, seejärel küpseta õlis kuldpruuniks. Keeruta kalafileed, et mõlemad pooled küpsevad ühtlaselt. Kala valmib umbes 4 minutiga. Valmis kala pane majapidamispaberile nõrguma. Serveeri kalafilee krõbedate kartulite ja kastmega.
Selle kalaroa lugu
Fish & Chips on tuntud brittide tänavatoit ja võib kõlada kui kiirtoit. Kuid tegemist on väga toitva ja lemmiku kalatoiduga. Tihti oleme seda rooga restoranis tellinud ja igakord maitseb see erinevalt.