1

Forellipasta, forellitasku, kalakarri, pasta suitsukalaga.

Kõiki kalatoite on hea süüa koos värvilise salatiga, milleks sobivad hästi beebispinat, tomat, tsitruselised ja ka riivitud parmesani juust

Retseptid on võetud kalatoidud.ee lehelt. Väljavalitud retseptid osutusid poiste lemmikuks ja maitsesid suurepäraselt. Lemmikuks osutus forellipasta.

Koostisosad

Retseptid koos koostisosadega ja valmistamisõpetusega leiab lehelt https://kalatoidud.ee.

Vaid ühte retsepti kohandas üks rühm poisse (teine rühm valmistas toidu täpselt retsepti järgi) endale meelepärasemaks, see oli “Kalakarri” retsept. Valge kala sai eraldi riivsai paneeringus praetud ja kikerherned asendati tavaliste konservhernestega, mida söödi salatina kõrvale.

Valmistamine

Retseptid https://kalatoidud.ee. lehel on õpilastele lihtsasti kättesaadavad ja kergesti teostatavad. Inspiratsiooni annavad isuäratavad pildid valmis toitudest.

Selle kalaroa lugu

Kalatoite valmistasid kahe seitmenda klassi poisid, kuna hetkel oli koolis just õpperühmade vahetused ja tüdrukud toimetasid tehnoloogiaõpetuses. Kahjuks haigestusid mõned poisid coroonasse, kuid nemad saavad oma toidud hiljem valmistada. Nii väga meeldib poistele kokata ja kalatoitude valmistamine oli suurepärane väljakutse. Kala valisid poisid selle järgi, et ise võimalikult vähe puhastama peaks ja ei oleks palju luid. Eranditult kõigile maitsesid väljavalitud kalatoidud hästi. Poistel tekkis küsimus, et miks selliseid kalatoite meie koolikokad ei valmista.