3

Kalakotletid

erinevate kastmetega

Igal aastal on meil jaanuarikuus kalateema. 7. klass valmistas kalafileest kotlette. Toiduained saime tasuta kooli sööklast. Käisime Siimusti kaupluses toiduainete hindu vaatamas ja arvutasime maksumuse.

Koostisosad

Kalakotletid:

  • 300 g kalafileed
  • 1 muna
  • 2 spl kaerakliisid
  • rohelist sibulat
  • soola
  • pipart

Kastmed:

  • 200 g hapukoort
  • 50 g juustu
  • 1 küüslauguküüs
  • 1/2 tomatit
  • 1/2 marineeritud kurki
  • porrut

Valmistamine

Pese ja kuivata sulatatud kalafilee. Tükelda filee kahvliga. Lisa muna, kaerakliid ja natuke rohelist sibulat ning maitsesta soola ning pipraga. Sega läbi, vormi kahe lusika abil pätsikesed ja prae pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Valmista kolm erinevat kastet:
•hapukoor, küüslauk, riivjuust, sool;
•hapukoor, tomat, sool;
•hapukoor, marineeritud kurk, sool.
Serveeri porrurõngastega

Selle kalaroa lugu

Kalafilee pärineb kooli köögist. Meie koolis õpilased ise toiduaineid ostma ei pea. Meil on kodunduse tunnid kõigile klassidele alates 5. klassist. Igal aastal on jaanuarikuus kalateema. Kalakotlette valmistasid: Karl, Lisette, Kermo, Greteliis, Greg-Emil. Kõik kalakotletid said otsa.