3

Praetud valge kala

köögiviljadega

Praetud valge kala on maitsev ja tervislik. Seda on lihtne valmistada ja seda sobib serveerida hautatud köögiviljadega.

Retsept pärineb Nami-Nami retseptikogust.

Koostisosad

  • 600–800 g valge kala fileed (nt pangaasius, lest, heik)
  • 1 muna
  • 1 dl nisujahu
  • 1 dl piima
  • soola
  • musta pipart
  • õli
  • sidrunit
  • hakitud värsket tilli või peterselli
  • 400 g pakk külmutatud köögiviljasegu

Valmistamine

Lõika suuremad kalafileed väiksemateks tükkideks, arvestades 1–2 tükki sööja kohta. Sega muna, jahu ja piim vedelapoolseks tainaks, maitsesta soola ja pipraga.
Kuumuta pannil õli, kasta kalafileetükid ükshaaval muna-piima-jahusegusse ja prae pannil mõõdukal tulel mõlemalt poolt kuldpruuniks (umbes 3–5 minutit ühelt poolt, olenevalt kalafilee paksusest).

Serveerimisel pigista kalale sidrunimahla ning puista peale veidi hakitud maitserohelist.

Hauta köögiviljad pannil vähese veega tasasel tulel krõmpsuvaks, maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri.

Selle kalaroa lugu

Meie valmistasime kodundustunnis kalaroa tilaapiast. Toiduvalmistamine õnnestus hästi ja roog maitses meile.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!