1

Foršmak

Heeringaroog juudi köögist

Jidiši keeles “foršmak” tähendab lihtsalt isutekitajat, mida serveeritakse haalaga või ainult röstsaiaga. Tõenäoliselt on see kõige kuulsam Ida-Euroopa juudi heerigaroog.

Koostisosad

240 g õrnsoola heeringafileed

1 hapukam õun, kooritud ja puhastatud

3 kõvaks keedetud muna

1 saiaviil

1/2 mugulsibulat, hakitud

veidi sidrunimahla

Valmistamine

Foršmaki valmistamiseks võid valida ühe viisi kolmest:

1) pane kõik koostisosad köögikombaini ja purusta soovitud konsistentsini;

2) purusta kõik koostisosad hakklihamasinaga ja sega saadud mass läbi;

3) haki noaga kõik koostisosad peeneks ja sega omavahel läbi.

Serveeri jahutatuna, kaunistuseks hakitud munakollane ja murulauk.

Selle kalaroa lugu

Meie, Tallinna Juudi Kooli õpilased, soovime tutvustada juudi kööki.