1

Foršmak

Heeringaroog juudi köögist

Jidiši keeles “foršmak” tähendab lihtsalt isutekitajat, mida serveeritakse haalaga või ainult röstsaiaga. Tõenäoliselt on see kõige kuulsam Ida-Euroopa juudi heerigaroog.

Koostisosad

240 g õrnsoola heeringafileed

1 hapukam õun, kooritud ja puhastatud

3 kõvaks keedetud muna

1 saiaviil

1/2 mugulsibulat, hakitud

veidi sidrunimahla

Valmistamine

Foršmaki valmistamiseks võid valida ühe viisi kolmest:

1) pane kõik koostisosad köögikombaini ja purusta soovitud konsistentsini;

2) purusta kõik koostisosad hakklihamasinaga ja sega saadud mass läbi;

3) haki noaga kõik koostisosad peeneks ja sega omavahel läbi.

Serveeri jahutatuna, kaunistuseks hakitud munakollane ja murulauk.

Selle kalaroa lugu

Meie, Tallinna Juudi Kooli õpilased, soovime tutvustada juudi kööki.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!