3

Haugifilee punases marinaadis

Sobib riisi, makaronide või kartuli juurde, aga võib ka niisama süüa.

Koostisosad

  • 2,5 kg haugifileed
  • 7 muna
  • 200–300g jahu
  • 5 keskmist sibulat
  • tomatikastet või ketšupit
  • soola
  • pipart
  • suhkrut
  • õli

Valmistamine

Maitsesta fileetükid soola ja pipraga ning jäta tunnikeseks maitsestuma. Seejärel klopi kausis munad lahti ning maitsesta samuti soola ja pipraga. Veereta kalatükke jahus, kasta munast läbi ja aseta kuumale pannile praadima. Prae mõlemad küljed kaunilt pruuniks. Aseta kalatükid kandikule jahtuma.

Kastme jaoks haki sibul meelepärase suurusega tükkideks ja prae õlis klaasjaks. Seejärel lisa sibulale ketšup või tomatipasta. Maitsesta meelepäraste maitseainetega. Kes soovib magusamat kastet, võib lisada suhkrut. Lase kastmel keema tõusta ja keeda tasasel tulel 5 minutit.

Pane suurema kausi põhja kastet, lao kiht praetud kala, siis uuesti kastet ja kala. Viimaseks kihiks jääb kaste. Kata kauss kaanega ja jäta 12 tunniks seisma.