2

Juustused kogrepallid

Kogrepallid tartarkastmega, lisandiks frititud kartuli- ja bataadilaastud

Suussulavad juustused kogrepallid valmivad kiiresti ja kaovad taldrikult veel kiiremini. Hoiatame, et kui lisada veel tartarkastet, tilli ja sidrunit, võib keele alla viia.

Koostisosad

Kogrepallid:

  • 500 g kogrehakkliha
  • 3 sl riivsaia
  • 3 sl hapukoort
  • 1 punane sibul
  • 1 muna
  • tilli
  • soola
  • pipart

Tartarkaste:

  • 250 g hapukoort
  • 200 g majoneesi
  • 200 g marineeritud kurki
  • 1 väike sibul
  • 2 sl hakitud tilli
  • juustu
  • soola
  • pipart

Lisandid:

  • bataati
  • kartulit

Valmistamine

Haki sibul ja lisa see kogrehakklihale, sega kätega. Lisa riivsai, hapukoor ja muna ning maitse järgi soola, pipart ja tilli. Kui kõik koostisosad on omavahel kokku segatud, vormi väikesed pallid, mille keskele lisa juustutükk. Veereta pallikesi riivjuustus ja küpseta fritüüris või kuumas õlis.

Koori ja tükelda bataat ja kartul ning küpseta kuumas õlis. Maitsesta.

Tartarkastme valmistamisekes haki kurk ja sibul väikesteks kuubikuteks. Lisa hapukoor, majonees ja till. Maitseta soola ja pipraga ning sega läbi.