Roog, mis on inspireeritud kuulsast Inglise pubitoidust fish and chips.
Aeg
20 min
Kogus
4
Hind
Valmistamine
Praadimine
Valmistamine
Lõika lõhefilee pikkadeks sõrmejämedusteks viiludeks. Maitsesta kala kergelt soola ja pipraga.
Sega kausis kokku 200 g nisujahu ja jääkülm mullivesi. Kuna jahud on erinevad, siis jälgi, et taigen oleks hapukoorepaksune. Seejärel aseta taigen 10–15 minutiks külmkappi tahenema.
Teisse kaussi pane 25 g nisujahu ning maitsesta see kergelt soola ja pipraga.
Kuumuta õli 170-180 kraadini.
Paneeri lõhetükke esmalt jahus, seejärel aseta jahust ja mulliveest tehtud taignasse. Tõsta paneeritud lõhetükid õlisse ning friti neid, kuni taigen on muutunud kuldpruuniks. Aseta kala köögipaberile nõrguma. Serveeri soojalt.
Pese ja puhasta porgand ja kartul. Lõika suupärased pikad pulgad, mida on mõnus dipikastmesse kasta. Kartulipulgad friti kuldseks samas õlis, milles eelnevalt frittisid kala. Aseta kartulipulgad paberile nõrguma ning maitsesta soola ja pipraga.
Dipi valmistamiseks puhasta avokaado ja tambi kahvliga püreeks. Lisa jogurt ja sega kastmeks. Maitsesta laimimahla ning soola ja pipraga.