Igal aastal on meil jaanuarikuus kalateema. 7. klass valmistas kalafileest kotlette. Toiduained saime tasuta kooli sööklast. Käisime Siimusti kaupluses toiduainete hindu vaatamas ja arvutasime maksumuse.
Aeg
45 min
Kogus
15
Hind
Valmistamine
Praadimine
Valmistamine
Pese ja kuivata sulatatud kalafilee. Tükelda filee kahvliga. Lisa muna, kaerakliid ja natuke rohelist sibulat ning maitsesta soola ning pipraga. Sega läbi, vormi kahe lusika abil pätsikesed ja prae pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Valmista kolm erinevat kastet:
•hapukoor, küüslauk, riivjuust, sool;
•hapukoor, tomat, sool;
•hapukoor, marineeritud kurk, sool.
Serveeri porrurõngastega
Selle kalaroa lugu
Kalafilee pärineb kooli köögist. Meie koolis õpilased ise toiduaineid ostma ei pea. Meil on kodunduse tunnid kõigile klassidele alates 5. klassist. Igal aastal on jaanuarikuus kalateema. Kalakotlette valmistasid: Karl, Lisette, Kermo, Greteliis, Greg-Emil. Kõik kalakotletid said otsa.