0

Kalakotletid või kalapulgad

Koostisosad

500 g kalahakkliha (nt tursk, latikas, haug või koha)

2 muna

3 sl kartulitärklist

1,5 tl soola

0,5 tl sidrunipipart

1 tl basiilikut või tilli

2–3 sl piima (vajadusel)

1–2 dl riivsaia

Valmistamine

Miks just kalapulgad? Et lapsed oskaksid ise väga maitsvat rooga teha. Kasutasime värsket Hiiumaa säinafileed, mis valmistati meile samal hommikul. Suhtusime kokkamisse loominguliselt. Võtsime mängu ka pipargoogivormid, millega andsime kotlettidele huvitava kuju. Oluline oli koostegemise rõõm ja suurepärane maitse.

Sega kalahakkliha, munad, kartulijahu, sool, sidrunpipar ja maitseroheline. Kui segu väga kuiv tundub, võid lisada lusikatäie või kaks piima. Lase hakkmassil külmkapis või muidu jahedas veidi seista.

Vormi märgade kätega hakkmassist kalapulgad, -kotletid, -pallid vms. Veereta riivsaias ja prae kuumas õlis kuldpruuniks.

Selle kalaroa lugu

Miks just kalapulgad? Et lapsed oskaksid ise väga maitsvat rooga teha. Kasutasime värsket Hiiumaa säinafileed, mis valmistati meile samal hommikul. Suhtusime kokkamisse loominguliselt. Võtsime mängu ka pipargoogivormid, millega andsime kotlettidele huvitava kuju. Oluline oli koostegemise rõõm ja suurepärane maitse.