0

Kalamarjapätsikesed ja tilaapiabitkiid

Vee-elanikud ja nende elukoht

Ahvenamari on hooajaline delikatess, mis rõõmustab kalagurmaane.

Tilaapiafileed on lihtne valmistada, see meeldib ka lastele.

Koostisosad

Kalamarjapätsikesed

500 g värsket jõeahvena marja

100 g jahu

1 muna

maitse järgi soola

Kalabitkiid

500 g tilaapiafileed

1 mugulsibul

1 muna

100 g jahu

maitse järgi soola ja maitseaineid

Valmistamine

Kalamarjapätsikesed

Sega koostisained ühtlaseks massiks, vormi pätsikesed, veereta neid jahus ja küpseta keskmise kuumusega pannil mõlemalt poolt umbes kolm minutit. Seejärel lisa pannile paar supilusikatäit vett ja lase kalamarjapätsikestel mõni minut aurus küpseda. Ja ongi valmis!

Tilaapiabitkiid

Lase külmutatud tilaapiafileel sulada, misjärel peenesta see köögikombainis koos sibulaga. Lisa muna, jahu, sool ja soovi järgi maitseaineid. Vormi väikesed kotletid, keera neid jahus ja prae keskmisel kuumusel neli minutit mõlemalt poolt. Toit ongi valmis! Serveeri Tatari kastmega.

Kalamarjapätsikesi ja kalabitkiisid võib serveerida värskete köögiviljadega.

Selle kalaroa lugu

Kui nägime poeletil ahvenamarja, tahtsime seda proovida ja leidsimegi sobiva retsepti.