0

Kalavorm

Lõbusasti mullitava kuuma juustukihi ja kartulipudru alla peidetud kala söövad ka kõige pirtsakamad lapsed.

Koostisosad

  • 200 g forellifileed
  • 80 g juustu
  • 200 g kartulit
  • 140 g kurki
  • 40 g võid
  • musta pipart
  • soola
  • tilli
  • ürdisoola

Valmistamine

Lõika kooritud kartulid õhukesteks viiludeks ning pane 10–15 minutiks keema.

Pane ahi küpsetusrežiimil 200 kraadini soojenema.

Pane pann tulele ja aja kuumaks. Tükelda kala. Prae kalatükke, kuni need on peaaegu valmis. Maitsesta soola ja musta pipraga.

Viiluta kurk ja haki till ning sega need salatiks kokku.

Kurna kartulid, lisa või ja püreesta kahvli, pudrunuia või saumikseriga. Maitsesta ürdisoolaga.

Tõsta küpsetusvormi põhja kalatükid ja järgmise kihina kartulipüree. Kõige peale puista riivitud juust. Tõsta vorm 3–5 minutiks ahju küpsema.

Serveeri kalavormi salatiga.