0

Laimi-tilliriis forelliga

Lihtsale praetud kalale lisab särtsu laimimahla ja tilliga maitsestatud riis.

Koostisosad

  • 300 g forellifileed
  • 1 tl kookosõli
  • 200 g kurki
  • 60 g valget riisi
  • kuivatatud tilli
  • laimimahla
  • musta pipart
  • soola

Valmistamine

Pese riis hoolikalt ning keeda soolaga maitsestatud vees 12–14 minutit. Kui riis on pehme, siis kurna, kuid ära loputa.

Sega hakitud till ja värskelt pressitud laimimahl keedetud riisiga ning jäta see seisma, et maitsed saaksid imenduda.

Pane pann tulele ja aja kookosõli kuumaks. Prae soola ja pipraga maitsestatud forelli umbes 10–12 minutit, kuni see on küpsenud.

Serveeri kala riisi ja tükeldatud värske kurgiga.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!