10

Kevadine salat ahjulõhega

Laste lemmik!

See salat viib lihtsalt keele alla!

Koostisosad

1 kg lõhefileed

300 g majoneesi

1 jääsalatipea

1 pakk salatisegu

5 muna

300 g kirsstomateid

1 paprika

1 värske kurk

4 viilu röstsaia

5 spl oliiviõli

0,5 väikest sidrunit

1 tl kappareid

3 tl sidrunipipart

1 tl suhkrut

Valmistamine

Eemalda kalafileelt pindmised luud. Tõsta filee fooliumiga kaetud ahjuplaadile või ahjuvormi. Määri kalale 4–5 spl majoneesi ja maitsesta 1–1,5 tl sidrunipipraga. Kui kasutad fooliumiga küpsetamise varianti, siis nüüd on aeg fooliumi servad üles rullida ja kala korralikult sisse pakkida. Küpseta kala 200-kraadises ahjus 20 minutit. Samal ajal lõika saiaviilud väikesteks kuubikuteks ja jäta need teisele ahjuplaadile ootele.  Pane munad keema ja keeda 10 minutit.

Nüüd saad hakata salatipõhja ette valmistama. Pese ja kuivata kõik köögiviljad. Viiluta värske kurk ja paprika õhukesteks viiludeks, kirsstomatid lõika pooleks. Tükelda jääsalat.

Vahepeal on taimer ilmselt märku andnud, et munad on valmis. Vala kuum vesi keedunõust välja ja asenda külma veega. Jäta munad jahedasse vette vähemalt 10 minutiks.

Pane väikesesse kaussi oliivõli, pigista poole sidruni mahl, lisa suhkur ja 0,5 tl sidrunipipart. Sega läbi.

Teise nõu sisse pane allesjäänud majonees. Tükelda kapparid ja sega majoneesi hulka. Lisa 0,5 tl sidrunipipart.

Kui kala on 20 minutit ahjus olnud, on see aeg välja võtta ja jahtuma jätta. Nüüd pane 5 minutiks ahju saiakuubikud.

Vali kena serveerimiskauss või -vaagen ja hakka salatit kihiti kaussi laduma. Esmalt lao kiht jääsalatit ja selle peale kogu salatisegu. Nüüd nirista sinna peale valmissegatud oliiviõlikaste. Järgmisena lao paprikad ja nirista peale majoneesikaste. Kõige lõpuks tükelda lõhe (kui leiad veel kalaluid, siis kindlasti eemalda need), laota tükid salatile ning kaunista salat munasektorite ja saiakrutoonidega. Ja ongi salat söömiseks valmis.

Head isu!

Selle kalaroa lugu

Otsustasime teha midagi, mis oleks maitsev, tervislik ja ilus vaadata. Ja mis põhiline – et see kindlasti maitseks ka lastele. Tuligi välja selline vahva salat, mida võib nautida nii argipäeval kui ka piduroana.