Lehttaigna sisse keeratud vürtsikilu, keedumuna ja sulajuustu täidisega pirukad. Kaunistuseks kasutada värskeid tillioksi viimase maitsenüansi lisamiseks.
Aeg
30 min
Kogus
15
Hind
Valmistamine
Küpsetamine
Valmistamine
Rullida mõned tunnid külmikus sulanud lehttaigna plaat jahusel pinnal õhemaks. Jagada taigna plaat ruutudeks ja tõsta ahjuplaadile. Keedetud kanamuna lõigata 4 sektoriks, vutimuna pooleks. Taignaruudu vastasnurkadesse määrida teelusikatäis Merevaiku, peale asetada kilufilee. Ühele kilufileele asetada peale munasektor. Ühe taignaruudu ots määrida klopitud munaga ja kleepida vastasnurgad kokku. Määrida pirukad pealt munaga. Küpsetada 220 kraadises pöördõhureziimiga ahjus 6-8 minutit. Kaunistada tilliokstega.
Selle kalaroa lugu
Valmistatavale kalaroale eelnes arutelu, mida teha. Väljavalituks said ühe neiu vanaema tähtpäevadeks valmistatavad kilupirukad. Vajalikud ained on kõik kättesaadavad kaubandusest. Rooga valmistasid 8. klassi viis tüdrukut koos õpetajaga. Pirukad maitsesid kõigile, kellele pakuti. Üllatunud olid nii mõnedki õpetajad, et nii lihtsatest komponentidest sai huvitav ja maitsev tulemus.