0

Koorene kalasupp

Meie pere lemmik ja nüüd ka klassi lemmik.

Koostisosad

  • 800 g lõhe- või forellifileed (nahaga)
  • 1,5 l vett
  • 3 loorberilehte
  • 6 musta pipra tera
  • 1 spl meresoola
  • 3 porgandit
  • 1 sibul
  • 3–4 kartulit
  • 1 spl oliiviõli
  • 1 porrulauk
  • 100 g brokolit
  • 1 dl 35% rõõska koort
  • tilli

Valmistamine

Kuumuta vesi potis keemiseni. Pane kala lõikelauale, nahk allpool, ja eemalda õhukese terava noaga kalaliha naha küljest. Proovi nahk tervena kätte saada, siis on pärast lihtsam see puljongist välja võtta.

Pane kalanahk, loorber, pipraterad ja sool keevasse vette. Keera tuli väikeseks ja lase 10 minutit keeda.

Puhasta porgandid ja porru ning lõika ratasteks. Kuumuta neid pannil õlis umbes 5 minutit. Pane puljongisse ja keeda 5–7 minutit. Samal ajal tükelda kala ja kartul kuubikuteks. Lisa koos brokoliõisikutega potti ning keeda suppi veel 10 minutit.
Eemalda supist kalanahk. Vala hulka koor ja kuumuta supp uuesti keemiseni. Haki sisse värske till.