0

Krõbe ja mahlane kala

Kuumaõhufritüüris küpsetatud lõhe granaatõunasalatiga

Krõbe kala mahlase ja kerge salatiga. Kiire ja kerge õhtusöök.

Koostisosad

1 kg kala (lõhe, forell)
sidrunit
rukolat või salatisegu
1 väiksem granaatõun
juustu (parmesan või feta)
kurki
mungoaidusid
soola
pipart
oliiviõli
2 sl punase veini äädikat

Valmistamine

Lõika kalast parajad jupid (meil tuli umbes 7 juppi). Tee kalanahasse õrnalt mõned sisselõiked, et maitse pääseks kalani. Puista peale soola ja pipart, pigista veidike sidrunimahla ja määri oliivõliga nii alt kui pealt (nii jääb ka nahk krõbe ning selle saab ära süüa).

Küpseta kuumaõhufritüüris 180 kraadi juures 15 minutit.

Salati jaoks puhasta granaatõun ja riivi juust (feta pudista väikesteks tükkideks). Lisa kurk, rukola või salatisegu, mungoaidud ja punase veini äädikas ning sega.

Selle kalaroa lugu

Kokanduses olime juba teinud nii pastat kui kartulit ja muid roogi. Kala oli aga tahaplaanile jäänud. Samuti oli noorte jaoks kindlasti huvitav teha teistmoodi salatit.