0

Kuumaõhugrillis küpsetatud lest

Sidruni ja ürtidega lest, küpsetatud kuumaõhugrillis

Lest on väherasvane kala, mistõttu sobib see lihtne ja tervislik toit hästi ka diabeetikutele.

Koostisosad

  • 1 lest
  • sidruniviile
  • kalamaitseainet või sidrunipipart ja Vahemere üdisegu
  • maitse järgi soola
  • küpsetusfooliumi

Valmistamine

Puhasta kala – eemalda sisikond, lõika ära pea ja uimed. Pese ja kuivata köögipaberiga.
Tee mõlemale küljele sügavad horisontaalsed sisselõiked.

Aseta fooliumile 1–2 sidruniviilu, puista sinna veidi maitseaineid ja tõsta peale kala. Soovi korral võib kalale ka sidrunimahla piserdada.
Lisa veel maitseaineid ja meelepärases koguses soola.

Keera kala fooliumisse ja pane 20–25 minutiks kuumaõhugrilli küpsema.

Serveeri juurviljade või mis tahes meelepäraste lisanditega.