4

Lõhe ja kartuli ahjuvorm

See on hästi lihtne, aga väga isuäratav toit.

Koostisosad

  • 2 keskmise suurusega kartulit
  • 250 g lõhefileed
  • 125 g hapukoort
  • 75 g majoneesi
  • 50 g mahedat sinepikastet
  • 2 marineeritud kurki
  • 2 kirsstomatit
  • 50 g riivjuustu
  • 1/2 spl soola
  • musta pipart

Valmistamine

Keeda kartulid poolpehmeks ja viiluta. Tükelda marineeritud kurgid väikesteks kuubikuteks. Sega kausis hapukoor, majonees, sinepikaste ja kurgikuubikud. Määri ahjuvorm võiga ja laota vormi põhja kartuliviilud. Teise kihina laota vormi lõhefileetükid, millele raputa veidi soola ja pipart. Kata kala ühtlaselt valmissegatud kastmega. Seejärel taas kiht kartuleid, lõhefileetükke ja kastet. Pane vorm 200 kraadini eelkuumutatud ahju 20 minutiks küpsema. Võta vorm ahjust ning laota ühtlaselt peale riivjuust ja poolitatud kirsstomatid. Pane vorm uuesti ahju ja lase veel 15–20 minutit küpseda.