2

Lõheliblikas

Hapukoore-tilli-sidrunikastme ja minipaprikaga

Tegu on isikliku lemmikuga, mida me teeme perega väga tihti.

Koostisosad

  • 150 g lõhefileed
  • 50 g hapukoort
  • 1 sidrun
  • värsket tilli
  • sidrunipipart
  • soola
  • oliiviõli
  • 1 minipaprika
  • granaatõuna

Valmistamine

Lõika lõhefileest 6 cm paksune viil. Lõika see keskelt kuni nahani läbi ja keera nahapooled kokku. Maitsesta soola ja sidrunipipraga.

Samal ajal pane ahi tavarežiimil 160 kraadi juurde sooja. Pane ka pann sooja keskmisest kõrgemale kuumusele. Kui pann on kuum, siis prae lõheliblikat mõlemalt poolt 2 minutit. Seejärel pane pann 12 minutiks ahju.

Lõhe on valmis, kui selle sisetemperatuur on 60 kraadi.

Kastme jaoks haki till, lõika sidrun pooleks ja pressi poole sidruni mahl kaussi. Sega teises kausis hapukoor, pool sidrunimahlast ja till. Maitsesta soolaga.

Serveeri minipaprikaketaste, granaatõuna, sidruni ja beebispinatiga. Head isu!