1

Lõhe tomati-sidrunikastmes koos riisiga

Meie pere lemmikretsept

Koostisosad

  • lõhefileed
  • kirsstomateid
  • kappareid
  • küüslauku
  • peterselli
  • sidrunit
  • võid
  • õli
  • soola
  • pipart
  • suhkrut
  • riisi

Valmistamine

Pane riis keema ja keeda 15–18 minutit või kuni riis on pehme.

Lõika lõhefilee liblikaks. Selleks tuleb lõhefilee kuni nahani pooleks lõigata, kuid nahast läbi lõigata ei tohi. Prae lõheliblikaid kuumal pannil õlis mõlemalt poolt 3–4 minutit ning maitsesta soola ja pipraga. Valminud kala tõsta taldrikule.

Puhasta ja haki küüslauk ja petersell. Poolita kirsstomatid. Prae küüslauk pannil õlis kergelt läbi. Lisa poolitatud kirsstomatid, kapparid, pressitud sidrunimahl ja 100 ml vett. Keeda kastet 5 minutit. Seejärel lisa 30 g võid ning hakitud pertersell. Maitsesta kaste soola, pipra ja suhkruga.

Serveeri lõhefilee koos kastme ja riisiga

Head isu!

Selle kalaroa lugu

Retsept on mugandatud meie perele sobivaks (https://www.cleankitchen.ee/) järgi.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!