0

Lõhepasta värvika salati ja lõhekrõpsuga

salati ja lõhekrõbedikuga

Soovid midagi ahvatlevalt rammusat, ülimaitsvat, aga siiski tervislikku? Siis see lõhepasta retsept on just sulle! Juba esimesest suutäiest saab sellest kogu pere uus hitt söögilaual.

Koostisosad

750 g penne pastat
850 g nahaga lõhefileed
5 sibulat
1 sidrunit
2 brokolit
paprikat
tšillikauna
400 ml toidukoort
400ml vahukoort
soola
pipart
kuivatatud oregaanot
peterselli
küüslauku
oliiviõli
pakk salatisegu
2 punast sibulat
sidrunit
paprikat
röstitud seesamiseemneid
oliiviõli

Valmistamine

Koori ja haki sibul! PS: Kanna kollast! Kollane värv ajab sibula naerma ning ta naerab end ribadeks! Täpselt sellisteks ribadeks nagu pastasse vaja. Hauta-pruunista sibul. Pese, poleeri ja haki paprika. Paprikal meeldib särada, seega pese ja poleeri teda hoolega! PS: teda ei tohi naerma ajada. Tšilli- haki pestud tšilli õhukesteks viiludeks. Mida rohkem seemneid toitu lisad, seda vürtsikama suutäie saad. PS: kui tšilli vürtsikust testid, hoia piimaklaas kõrval. Kala kõlab tõesti hästi. Võta oma särasilmne lõhe ja aseta ta lõikelauale nahk alla poole. Libista terav fileerimisnuga naha ja filee vahelt läbi. Ära nahka ära viska, sellest saab mõnusa krõmpsuva lisandi. Lõika lõhefileest nii umbes 3x3cm suurused kuubikud. Aseta kala kõrvale, peagi tuleb ka tema aeg pannil särada! Prae kuumal pannil lõhekuubikud. Pruunista õrnalt, lõhe küpseb pärast pannil ja pasta sees edasi. Pese ja haki brokoli. Tahad teada maitsva krõmpsuva brokoli saladust? Tantsi brokoli enne lõikelauale saatmist soojaks – naudi rütme ja ümise kaasa! Keeda hakitud brokoli pisut pehmemaks. Krõmpsuva ja säravrohelise brokoli saavutamiseks piisab 3-4st minutist keetmisest. Kurna ja jäta kaane alla potti. Lase potis vesi keema, lisa sool, oregano ja pisut oliiviõli. Keeda pastat vastavalt pakil märgitud ajale. Vaata, et sa seda üle ei keeda. Õige pasta peab jääma Al Dente Kurna ja aseta kõrvale. Pese ja kuivata salatilehed. Sega kokku peeneks hakitud punane sibu, salatisegu ja paprika. Kastmeks sega sidrunimahl, sool-pipar-oregaano-oliiviõli. Kaste nirista salatile enne serveerimist. Sega kõrges pannis või kastrulis praesibul, tšilli, poole sidruni mahl, koor. Kuumuta kuni koor hakkab õrnalt podisema. Lisa brokoli ja paprika. Lisa maitseained: kuivatatud oregano, küüslaugu graanulid, petersell, sool, pipar. Sega õrnalt sisse keedetud pasta. Lase pastal kuni 10 minutit seista, et pasta kõik maitsed ja mahlakuse endasse imeks. Aeg on pipardada ja soolata. Lisa kalanahkadele õrnalt soola ja pipart. Prae nahatükid kuumal pannil mõlemalt poolt krõbedaks. Tee seda võimalikult viimasel hetkel, et krõbedikud oma krõmpsu ei kaotaks. Serveeri pasta salatipadjal, kaunista pruunistatud seesamiseemnete ja lõhekrõbedikkudega.

Selle kalaroa lugu

See kalaroa alge on pärit meie näiteringi juhendajalt. See olevat üks tema laste lemmikroogasid. Lisasime retsepti aga omad kiiksud, toiduained ja vürtsitasime paraja huumoriga. Püüdsime luua rooga, milles midagi raisku ei läheks. Isegi kalanahad ja brokolirootsud sai kooritud ja pastasse lisatud. Ja hind on ka suurel portsul väga mõistlik.